Direct naar de contentDirect naar de footer

Ontdek de regio Utrecht!

Tal van uitstapjes binnen handbereik. Maak uw city trip naar de stad Utrecht compleet met 1 van de vele onderstaande activiteiten:

DE ELEKTRISCHE STEPTOCHT

Kom naar Nieuwegein voor een ontspannen uitje voor 2 of meer personen. Jullie krijgen een mooie route mee van ca. 25 km.

1,5 uur steppen en genieten van de mooie natuur in midden Nederland. Steppen hoeft niet want de E-step is elektrisch aangedreven. Zorgeloos en ontspannen cruisen op een elektrische step. Het uitje dat iedereen wil ontdekken. Te boeken via https://www.stepadventure.nl/

AUTOPUZZELTOCHT

Een (ont)spannend uitje voor samen of gezellig met het hele gezin. Te boeken via https://puzzeluitje.nl/

TRANSFERIUM WESTRAVEN

Transferium Westraven (Utrecht Stad) op 10 (auto) minuten. Dichtbij maar goedkoop parkeren en binnen paar minuten in de stad Utrecht.

TREK EROP UIT MET DE FIETS

Ga lekker fietsen in de uitgebreide Utrechtse Heuvelrug Bijvoorbeeld Het Amerongse Bos. Dit bos is een van de oudste bossen op de Utrechtse Heuvelrug. Het ligt op de 69 meter hoge Amerongse Berg: het hoogste punt van de Utrechtse Heuvelrug. Aan de rand van het bos liggen oude akkers met enkele gerestaureerde tabaksschuren. In een hiervan is een informatiecentrum van Utrechts Landschap gevestigd. Door het Amerongse Bos lopen tevens twee gemarkeerde wandelroutes.

UTRECHT

Shop till you drop! Winkelen in Utrecht en struin over lokale markten, ontdek de mooiste boetiekjes of ga shoppen in het moderne winkelcentrum Hoog Catharijne.

FIETSEN

Fietsen Door het mooie landschap van de Utrechtse Heuvelrug, de bloesem maakt mooie kleuren. Voor de liefhebbers van natuur is daar de Utrechtse Heuvelrug. Deze plek is bijna niet ontdekt door mensen van buiten de regio. Daardoor ligt de Utrechtse Heuvelrug er stil en rustig bij. Hier kan je heerlijk wandelen, fietsen en kastelen spotten.

MUSEUM ROUTE UTRECHT

Kennis en cultuur komen tot leven in de Utrechtse musea. Laat u verrassen door de elk unieke Utrechtse musea: onder andere Centraal Museum, Dick Bruna Huis, Domtoren, Museum Speelklok, Geldmuseum en uiteraard het Spoorwegmuseum.

WANDELEN

Wandelen in natuurgebied de Blauwe Kamer heeft het water van de Nederrijn vrij spel. Hierdoor is de natuur er voortdurend in beweging. Bijzonder: dit jaar is het 25 jaar geleden dat de zomerdijk is afgegraven. De Blauwe Kamer is een paradijs voor vogelliefhebbers. De vogelkijkhut biedt uitzicht over het vogelrustgebied. Regelmatig laten lepelaars, zilverreigers en aalscholvers zich zien. Wie geluk heeft, kan zelfs een visarend voor de lens krijgen. Er zijn diverse wandelroutes door het gebied, ze starten bij het infocentrum.

KARTFABRIQUE UTRECHT

Een middagje karten, lasergamen of naar de escaperoom. Dat kan allemaal bij de Kartfabrique in Utrecht. 10 minuten rijden vanaf Van der Valk Hotel Houten.

FORT FAMILY RALLY NIEUWE HOLLANDSE WATERLINIE

Een leuk gezinsuitje met de auto en ga op ontdekkingstocht langs de stoere forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Navigeer met het roadbook, let goed op voor de fortenbingo, los puzzels op bij de forten zelf, steun de forten én win een leuke prijs.

AVONTUURFABRIEK

Bij de avontuurfabriek hebben ze de meeste in- en outdoor activiteiten van Nederland. Ruim 50 verschillende activiteiten voor grote en kleine groepen. Veel keuzes om er een geweldige dag van te maken. De activiteiten die ze onder andere aanbieden zijn: Lasergamen, bubbelvoetbal, led bowlen en solex rijden. U kunt de andere activiteiten op de website van de avontuurfabriek bekijken.

VINTAGE ROADTRIP HOOGBLOKLAND

De hele dag toeren in een oldtimer? Dat is mogelijk bij Vintage Roadtrip in Hoogblokland. De hele dag door Nederland rijden en in de avond weer lekker in het hotel neerploffen. Ze hebben verschillende oldtimers die je bij Vintage Roadtrip kunt huren zoals: Citroën 2CV, VW kever/cabrio, Ford mustang cabrio of een VW T1/T2.

BOTENVERHUUR DE RIJNSTROOM

Botenverhuur de Rijnstroom biedt verschillende vaaropties en verschillende routes door de stad Utrecht. Ze verhuren kano’s en roeiboten. Ze hebben zelfs op speciale avonden nacht kanoën, hoe bijzonder is dat. Ook hebben ze de mogelijkheid om een step te huren en de stad te bekennen met een step.

GREENJOY UTRECHT

Een sloep huren voor 6-8 personen en door de historische grachten van Utrecht varen. Vaar langs de terrassen op de werfkelders van de Oudegracht, of zoek de beschermde natuur op richting Rhijnauwen. Voor zowel korte als langer vaartochten biedt Utrecht een geweldige ervaring.

SUP SCHOOL DOMSTAD

Suppen door de gracht met een board en een peddel. Leuk voor de ontspanning en voor alle leeftijden.

PREDAL BOATS UTRECHT

Op je eigen tempo ontdek je Utrecht per waterfiets. Ook met kinderen is het leuk om een waterfiets te huren en zo de sfeer op de Utrechtse grachten te proeven.

KARPERVISSEN UTRECHT

Een dagje langs het water vissen. Utrecht en Houten bieden verschillende mogelijkheden om te vissen op mooie plassen en meren. Voorbeelden van verschillende plassen en meren zijn: het Abcoudermeer, de Vinkeveense plassen en de Haarrijnseplas

SPASEREEN MAARSSEN

Een dagje ontspannen in de spa. Heerlijk samen tot rust komen. Dat kan in SpaSereen. Ze hebben veel verschillende baden, cabines en sauna’s. U kunt ook gebruik maken van verschillende massages en zonnebanken.

BEZOEK DE REGIO UTRECHT! https://www.ontdek-utrecht.nl/agenda

Het hele jaar door zijn er allerlei leuke activiteiten in de regio Utrecht. Alles op de voet volgen? Kijk op één van deze websites:
Amersfoort: vvvamersfoort.nl
Baarn: vorstelijkbaarn.nl
Gooi & Vecht: vvvgooivecht.nl
Kromme Rijnstreek: vvvkrommerijnstreek.nl
Lopik: lopiknatuurlek.nl
Utrechtse Heuvelrug: opdeheuvelrug.nl
Utrecht: bezoek-utrecht.nl
Vianen: vrijstadvianen.nl
Woerden: beleefwoerden.nl
IJsselstein: uitinijsselstein.nl