Direct naar de contentDirect naar de footer

HEERLIJK EROPUIT! - ACTIVITEITEN UTRECHT

Tal van uitstapjes binnen handbereik. Maak u city trip naar de stad Utrecht compleet met 1 van de vele onderstaande activiteiten:

UITJES/ ACTIVITEITEN REGIO UTRECHT

Transferium Westraven (Utrecht Stad) op 10 (auto) minuten. Dichtbij maar goedkoop parkeren en binnen paar minuten in de stad Utrecht.

Wellness: Op 1 km afstand bevindt zich Thermen en Beautygroep Houten met diverse sauna’s, zwem-stoom-bubbel- en kruidenbaden.

Utrecht: Shop till you drop! Op steenworp van de stad Utrecht.

Beatrix Theater: ON YOUR FEET, van Gloria Estafan. Heerlijk als vanouds swingen!

Fietsen!

Door het mooie landschap van de Utrechtse Heuvelrug, de bloesem maakt mooie kleuren. Voor de liefhebbers van natuur is daar de Utrechtse Heuvelrug. Deze plek is bijna niet ontdekt door mensen van buiten de regio. Daardoor ligt de Utrechtse Heuvelrug er stil en rustig bij. Hier kan je heerlijk wandelen, fietsen en kastelen spotten.

Spoorwegmuseum

De tentoonstelling ‘Utrecht Centraal’ toont de ontwikkeling van het stationsgebied vanaf het eerste stationsgebouw in 1843 tot nu. In december wordt de nieuwe stationshal van Utrecht Centraal Station geopend. Aanleiding voor Het Spoorwegmuseum om zich te verdiepen in de historie van dit belangrijke spoorknooppunt. De tentoonstelling krijgt een plek in een oude postwagon en gaat gepaard met de presentatie van een boek over Utrecht CS. En binnenkort de Reuze panda uit China!

Museum Route Utrecht

Kennis en cultuur komen tot leven in de Utrechtse musea. Laat u verrassen door de elk unieke Utrechtse musea: onder andere Centraal Museum, Dick Bruna Huis, Domtoren, Museum Speelklok, Geldmuseum en uiteraard het Spoorwegmuseum.

Nationaal Militair Museum Soest

In het pas geopende Nationaal Militair Museum op de voormalige vliegbasis Soesterberg komen verleden, heden en toekomst van de Nederlandse krijgsmacht tot leven. Ervaar de indrukwekkende collectie.

Wandelen!

In natuurgebied de Blauwe Kamer heeft het water van de Nederrijn vrij spel. Hierdoor is de natuur er voortdurend in beweging. Bijzonder: dit jaar is het 25 jaar geleden dat de zomerdijk is afgegraven. De Blauwe Kamer is een paradijs voor vogelliefhebbers. De vogelkijkhut biedt uitzicht over het vogelrustgebied. Regelmatig laten lepelaars, zilverreigers en aalscholvers zich zien. Wie geluk heeft, kan zelfs een visarend voor de lens krijgen. Er zijn diverse wandelroutes door het gebied, ze starten bij het infocentrum.

Het Bevrijdingsfestival 5 mei

Het festival is de provinciale viering van de Dag van de Vrijheid in de provincie Utrecht. Het is een laagdrempelig, gratis toegankelijk, eigentijds evenement. Het festival kent een brede opzet en biedt naast muziek een variëteit aan activiteiten rond de thema’s van 5 mei. De activiteiten zijn gericht op interactie met en participatie door het publiek.

Food Trek Festival

Na vier eerdere edities van Festival TREK kunnen Utrechtse Bourgondiërs ook dit jubileumjaar rekenen op de komst van het rondreizende foodfestival die door heel Nederland tourt. Van donderdag 17 tot en met maandag 21 mei kunnen bezoekers in het Griftpark genieten van het gevarieerde aanbod gerechten uit de leukste mobiele keukens, theater, kleinkunst en livemuziek. Festival TREK is gratis toegankelijk, er wordt uitsluitend een vergoeding gevraagd voor een milieuvriendelijk hard-plastic festival glas. Bij de eerste bestelling betalen bezoekers hiervoor eenmalig een bijdrage van € 2,50 waarna het festival ‘glas’ bij iedere bestelling af kan worden gegeven aan de bar voor een ‘nieuw’ exemplaar.

Spring 16 mei – 25 mei 2019

Tijdens de zevende editie van SPRING Performing Arts Festival maakt het publiek 10 dagenlang kennis met uitdagende, hedendaagse internationale podiumkunsten. Experimenteel theater, gedurfde dans en uiteenlopende crossovers vormen een programma dat reflecteert op de wereld van vandaag.

Central Park 25 mei 2019

Central Park is hét popfestival van Midden Nederland. Beleef een muzikale festivaldag in romantische parksetting met klinkende namen uit de popscene. Geniet van kwalitatief ambachtelijk bereid eten, speciaalbieren en fijne wijnen op Grasweide Strijkviertel in Utrecht

Classico Giro Utrecht 26 mei 2019

Elk jaar vertrekken duizenden wielrenners van de Classico Giro Utrecht richting de Utrechtse Heuvelrug om het prachtige landschap te ontdekken. Deze unieke pelotonstocht neemt ons even mee terug naar 2010. Dat was het jaar dat de Giro d’Italia de eerste grote ronde werd die Utrecht aandeed. In de route zitten ook delen van het parcours dat toen gereden werd. De Classico Giro Utrecht is sindsdien een jaarlijks terugkerend evenement voor recreatieve en sportieve fietsers uit het hele land.

Foodtruck Festival TREK

De TREK karavaan doet dit jaar ook Utrecht weer aan. Een grote diversiteit aan mobiele trucks zorgt met liefde weer voor de lekkerste gerechten vanuit de origineelste keukentjes op wielen.

BonAppetito Food festival Houten

Op 21, 22 en 23 juni 2019 kunt u weer genieten van food & festival BonAppetito. Het Imkerspark, in Houten, staat drie dagen in het teken van heerlijk eten, lekkere wijnen, muziek en (live) entertainment.

Open Tuinendag Utrecht Zaterdag 29 juni 2019

Vindt de negende Open Tuinendag Utrecht plaats. Verborgen achter gevels en poorten van de historische binnenstad liggen de Utrechtse stads- en binnentuinen: groene oases van rust en vaak verassende staaltjes tuinarchitectuur.

Parade 2019 19 juli tm 4 augustus

Op de Parade staan jaarlijks ruim 60 theater-, dans- , mime- en muziekvoorstellingen op de planken, merendeel speciaal voor de Parade gemaakt. Het rondreizende theaterfestival start haar tournee in Rotterdam en reist met haar tenten en restaurants via Den Haag door naar Utrecht en sluit traditiegetrouw af in Amsterdam. Naast de avondvoorstellingen is er iedere dag een uitgebreide KinderParade met theatervoorstellingen, muziekoptredens en workshops.

Festival Strand 30 en 31 augustus 2019

Ieder jaar breng het festival op vrijdag liefhebbers van 90’s & 00’s muziek bij elkaar en weet het op zaterdag grote namen uit de Nederlandse Pop/Rock scène te strikken. Kenmerkend voor de vrijdag is dat er voor het eerst 2 internationale acts te bewonderen zijn. Namelijk SNAP!, bekend van o.a. “Rhythm is a Dancer” en Dr. Alban. Hij scoorde wereldhits met “It’s My Life” en “Sing Hallelujah.” Liefhebbers van Eurodance kunnen 30 augustus los met 2 Brothers on the 4th Floor en Twenty 4 Seven. Paul Elstak en Darkraver zorgen voor de nodige Happy Hardcore en Johan Gielen neemt je mee op reis naar het begin van de trance. De presentatie is deze avond wederom in handen van Barry Paf

Sushi en Asian Streetfood Festival 6 tm 8 september 2019

Liefhebbers van Sushi, Asian Streetfood, karaoke en ontspanningsmassages kunnen zich in september weer naar hartenlust tegoed doen aan alle Aziatische lekkernijen, zich vergapen aan het rijk gedecoreerde stadspark en genieten van het bijbehorende vermaak en een DJ die de avonden muzikaal afsluit. Tientallen foodtrucks serveren drie dagen lang een gevarieerd aanbod van de lekkerste Aziatische Streetfood gerechten in het Griftpark. Het festival is gratis toegankelijk en geschikt voor alle leeftijden.

KunstRonde Vecht & Plassen

Je hart ophalen aan verschillende kunstwerken van beeldend kustenaars aan de Vecht en de Loosdrechtse Plassen. Derde weekend in mei.

Country & Christmas Fair 19 t/m 24 november 2019

Kom alvast in winterse sferen tijdens de 22e editie van de Country & Christmas Fair en laat je betoveren door de gezellige verlichting, de vrolijke kerstmuziek en de geur van glühwein. Kerstshoppen doe je op ons prachtige kasteelpark in de sfeervol ingerichte- en verwarmde stands; van kerstcadeaus tot lifestyle producten, tot heerlijke delicatessen.

Een nieuwe fietsroute rijker: ‘Houten Huizen, Stenen Forten’.

Met de nieuwe route van 40 km lang ontdek je al fietsend de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Nederlands grootste rijksmonument en genomineerd om op de UNESCO Werelderfgoedlijst te komen. Houten Huizen, Stenen Forten kan op verschillende manieren worden gefietst: met een brochure, digitaal met de AbelLife app en met een gids van de VVV. Met de gids zijn verschillende verkorte routes mogelijk variërend van twee tot drie uur.

BEZOEK DE REGIO UTRECHT!

Het hele jaar door zijn er allerlei leuke activiteiten in de regio Utrecht. Alles op de voet volgen? Kijk op één van deze websites:
Amersfoort: vvvamersfoort.nl
Baarn: vorstelijkbaarn.nl
Gooi & Vecht: vvvgooivecht.nl
Kromme Rijnstreek: vvvkrommerijnstreek.nl
Lopik: lopiknatuurlek.nl
Utrechtse Heuvelrug: opdeheuvelrug.nl
Utrecht: bezoek-utrecht.nl
Vianen: vrijstadvianen.nl
Woerden: beleefwoerden.nl
IJsselstein: uitinijsselstein.nl