Direct naar de contentDirect naar de footer
;

HEERLIJK EROPUIT! - ACTIVITEITEN UTRECHT

Tal van uitstapjes binnen handbereik. Maak u city trip naar de stad Utrecht compleet met 1 van de vele onderstaande activiteiten:

UITJES/ ACTIVITEITEN REGIO UTRECHT

Transferium Westraven(Utrecht Stad) op 10 (auto) minuten. Dichtbij maar goedkoop parkeren en binnen paar minuten in de stad Utrecht.

Wellness: Op 1 km afstand bevindt zich Thermen en Beautygroep Houten met diverse sauna’s, zwem-stoom-bubbel- en kruidenbaden.

Utrecht: Shop till you drop! Op steenworp van de stad Utrecht.

Beatrix Theater: ON YOUR FEET, van Gloria Estafan. Heerlijk als vanouds swingen!

Fietsen!

Door het mooie landschap van de Utrechtse Heuvelrug, de bloesem maakt mooie kleuren. Voor de liefhebbers van natuur is daar de Utrechtse Heuvelrug. Deze plek is bijna niet ontdekt door mensen van buiten de regio. Daardoor ligt de Utrechtse Heuvelrug er stil en rustig bij. Hier kan je heerlijk wandelen, fietsen en kastelen spotten.

Spoorwegmuseum

De tentoonstelling ‘Utrecht Centraal’ toont de ontwikkeling van het stationsgebied vanaf het eerste stationsgebouw in 1843 tot nu. In december wordt de nieuwe stationshal van Utrecht Centraal Station geopend. Aanleiding voor Het Spoorwegmuseum om zich te verdiepen in de historie van dit belangrijke spoorknooppunt. De tentoonstelling krijgt een plek in een oude postwagon en gaat gepaard met de presentatie van een boek over Utrecht CS. En binnenkort de Reuze panda uit China!

Museum Route Utrecht

Kennis en cultuur komen tot leven in de Utrechtse musea. Laat u verrassen door de elk unieke Utrechtse musea: onder andere Centraal Museum, Dick Bruna Huis, Domtoren, Museum Speelklok, Geldmuseum en uiteraard het Spoorwegmuseum.

Nationaal Militair Museum Soest

In het pas geopende Nationaal Militair Museum op de voormalige vliegbasis Soesterberg komen verleden, heden en toekomst van de Nederlandse krijgsmacht tot leven. Ervaar de indrukwekkende collectie.

Wandelen!

In natuurgebied de Blauwe Kamer heeft het water van de Nederrijn vrij spel. Hierdoor is de natuur er voortdurend in beweging. Bijzonder: dit jaar is het 25 jaar geleden dat de zomerdijk is afgegraven. De Blauwe Kamer is een paradijs voor vogelliefhebbers. De vogelkijkhut biedt uitzicht over het vogelrustgebied. Regelmatig laten lepelaars, zilverreigers en aalscholvers zich zien. Wie geluk heeft, kan zelfs een visarend voor de lens krijgen. Er zijn diverse wandelroutes door het gebied, ze starten bij het infocentrum.

Smartlappenfestival 16, 17, 18 november 2018

In November wordt in de binnenstad van Utrecht het levenslied weer gevierd met het jaarlijkse Smartlappenfestival. Bij zo'n 40 Utrechtse cafés, restaurants en andere deelnemers kun je dit jaar weer wegdromen bij vergeten liedjes en meelallen met meezingers. Het smartlappenfestival is zoals altijd gratis toegankelijk.

Kerstfair Fort Werk 15 december 2018

Op zaterdag 15 december is er op Fort WKU in Tull en ’t Waal van 11.00 uur tot 16.00 uur weer een gezellige kerstmarkt. U kunt er leuke artikelen kopen en smullen van allerlei lekkernijen.

Er zijn kraampjes met o.a. glaskunst, sjaals, tassen, kaarten, pastelkrijttekeningen en kerstdecoratie. Ook kunt u keramiek, houten artikelen en haarden kopen.

Voor de kinderen is er de mogelijkheid om cupcakes te versieren en marshmallows te roosteren. U komt toch ook?

Rondleiding Fort Honswijk, elke zondag

Een rondleiding op een groot fort met een impossant bomvrije geschutstoren, die werd gebouwd als onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

Disney on Ice 22 december tm 30 december 2018

Beleef de onvertelijke avonturen met de Disney icefiguren!

Knus 2018 14 december t/m 16 december

Knus Utrecht is een winterse markt, huiskamer en festival in één. Het gratis festival is dit jaar verdeeld over maar liefst drie dagen, van 14 t/m 16 december. Gezellige vuurkorven, warme chocomel en glühwein, kraampjes met lekker eten, alles is aanwezig om samen te genieten tijdens dit winterse Knusweekend. Zien we je daar?

Winter Station 22 december 2018 t/m 6 januari 2019

In de donkere dagen rond Kerst en Oud & Nieuw staat het Spoorwegmuseum als vanouds weer in de spotlights. Tijdens Winter Station zorgen honderden lampjes, de antieke carrousel, kerstbomen en de geur van oliebollen voor een nostalgische wintersfeer. Van 22 december t/m 6 januari kunnen families weer genieten van een prachtig gedecoreerd museum vol activiteiten en lekker eten. Zoals ieder jaar is de ijsbaan de grote publiekstrekker, er kan geschaatst worden tussen de historische treinen van het museum.

Vakantiebeurs 10 t/m 13 januari 2019

Blaas het stof van je koffer en loop je wandelschoenen alvast in, want de wereld ligt weer aan je voeten tussen 10 en 13 januari 2019 in de Jaarbeurs in Utrecht! Ben jij al klaar voor een lekkere dosis vakantievoorpret?

Of je nu van actieve vakanties houdt, verre bestemmingen, cruises, ontspannen reizen, familievakanties of stedentrips; er is voor iedereen wat wils.

Das Coen und Sander Fest 15 februari 2019

Er was eens... een radio-duo dat het leukste feestje van Nederland organiseert. Op vrijdag 15 februari trekken Klein Coentje en Repelsander, Hans en Grietje, Peter en de Wolf, Assepoester én Sneeuwwitje hun rode schoentjes aan, lappen alle regels aan hun zevenmijlslaarzen en reizen af naar de Jaarbeurs in Utrecht voor Das Coen und Sander Fest 2019 - Land und Glücklich!

Dancefair 16 & 17 maart 2019

Ben jij een muzikant, producer, dj, engineer of music creative? Zoek jij naar nieuwe inspiratie bronnen? Wil jij leren van je muzikale helden? In contact komen met platenmaatschappijen en industry professionals?

BEZOEK DE REGIO UTRECHT!

Het hele jaar door zijn er allerlei leuke activiteiten in de regio Utrecht. Alles op de voet volgen? Kijk op één van deze websites:
Amersfoort: vvvamersfoort.nl
Baarn: vorstelijkbaarn.nl
Gooi & Vecht: vvvgooivecht.nl
Kromme Rijnstreek: vvvkrommerijnstreek.nl
Lopik: lopiknatuurlek.nl
Utrechtse Heuvelrug: opdeheuvelrug.nl
Utrecht: bezoek-utrecht.nl
Vianen: vrijstadvianen.nl
Woerden: beleefwoerden.nl
IJsselstein: uitinijsselstein.nl