Direct naar de contentDirect naar de footer

HEERLIJK EROPUIT! - ACTIVITEITEN UTRECHT

Tal van uitstapjes binnen handbereik. Maak u city trip naar de stad Utrecht compleet met 1 van de vele onderstaande activiteiten:

UITJES/ ACTIVITEITEN REGIO UTRECHT

Transferium Westraven(Utrecht Stad) op 10 (auto) minuten. Dichtbij maar goedkoop parkeren en binnen paar minuten in de stad Utrecht.

Wellness: Op 1 km afstand bevindt zich Thermen en Beautygroep Houten met diverse sauna’s, zwem-stoom-bubbel- en kruidenbaden.

Utrecht: Shop till you drop! Op steenworp van de stad Utrecht.

Beatrix Theater: ON YOUR FEET, van Gloria Estafan. Heerlijk als vanouds swingen!

Fietsen!

Door het mooie landschap van de Utrechtse Heuvelrug, de bloesem maakt mooie kleuren. Voor de liefhebbers van natuur is daar de Utrechtse Heuvelrug. Deze plek is bijna niet ontdekt door mensen van buiten de regio. Daardoor ligt de Utrechtse Heuvelrug er stil en rustig bij. Hier kan je heerlijk wandelen, fietsen en kastelen spotten.

Spoorwegmuseum

De tentoonstelling ‘Utrecht Centraal’ toont de ontwikkeling van het stationsgebied vanaf het eerste stationsgebouw in 1843 tot nu. In december wordt de nieuwe stationshal van Utrecht Centraal Station geopend. Aanleiding voor Het Spoorwegmuseum om zich te verdiepen in de historie van dit belangrijke spoorknooppunt. De tentoonstelling krijgt een plek in een oude postwagon en gaat gepaard met de presentatie van een boek over Utrecht CS. En binnenkort de Reuze panda uit China!

Museum Route Utrecht

Kennis en cultuur komen tot leven in de Utrechtse musea. Laat u verrassen door de elk unieke Utrechtse musea: onder andere Centraal Museum, Dick Bruna Huis, Domtoren, Museum Speelklok, Geldmuseum en uiteraard het Spoorwegmuseum.

Nationaal Militair Museum Soest

In het pas geopende Nationaal Militair Museum op de voormalige vliegbasis Soesterberg komen verleden, heden en toekomst van de Nederlandse krijgsmacht tot leven. Ervaar de indrukwekkende collectie.

Wandelen!

In natuurgebied de Blauwe Kamer heeft het water van de Nederrijn vrij spel. Hierdoor is de natuur er voortdurend in beweging. Bijzonder: dit jaar is het 25 jaar geleden dat de zomerdijk is afgegraven. De Blauwe Kamer is een paradijs voor vogelliefhebbers. De vogelkijkhut biedt uitzicht over het vogelrustgebied. Regelmatig laten lepelaars, zilverreigers en aalscholvers zich zien. Wie geluk heeft, kan zelfs een visarend voor de lens krijgen. Er zijn diverse wandelroutes door het gebied, ze starten bij het infocentrum.

Rondleiding Fort Honswijk, elke zondag

Een rondleiding op een groot fort met een impossant bomvrije geschutstoren, die werd gebouwd als onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

Winter Station 22 december 2018 t/m 6 januari 2019

In de donkere dagen rond Kerst en Oud & Nieuw staat het Spoorwegmuseum als vanouds weer in de spotlights. Tijdens Winter Station zorgen honderden lampjes, de antieke carrousel, kerstbomen en de geur van oliebollen voor een nostalgische wintersfeer. Van 22 december t/m 6 januari kunnen families weer genieten van een prachtig gedecoreerd museum vol activiteiten en lekker eten. Zoals ieder jaar is de ijsbaan de grote publiekstrekker, er kan geschaatst worden tussen de historische treinen van het museum.

Vakantiebeurs 10 t/m 13 januari 2019

Blaas het stof van je koffer en loop je wandelschoenen alvast in, want de wereld ligt weer aan je voeten tussen 10 en 13 januari 2019 in de Jaarbeurs in Utrecht! Ben jij al klaar voor een lekkere dosis vakantievoorpret?

Of je nu van actieve vakanties houdt, verre bestemmingen, cruises, ontspannen reizen, familievakanties of stedentrips; er is voor iedereen wat wils.

Das Coen und Sander Fest 15 februari 2019

Er was eens... een radio-duo dat het leukste feestje van Nederland organiseert. Op vrijdag 15 februari trekken Klein Coentje en Repelsander, Hans en Grietje, Peter en de Wolf, Assepoester én Sneeuwwitje hun rode schoentjes aan, lappen alle regels aan hun zevenmijlslaarzen en reizen af naar de Jaarbeurs in Utrecht voor Das Coen und Sander Fest 2019 - Land und Glücklich!

Nationale Gezondheidsbeurs 7 februari 2019 Jaarbeurs

Laat je inspireren door presentaties, workshops en kookdemonstraties op het gebied van een gezonde levensstijl. Auteurs, bloggers en sprekers zullen hun verhaal doen om u te inspireren.

Dancefair 16 & 17 maart 2019

Ben jij een muzikant, producer, dj, engineer of music creative? Zoek jij naar nieuwe inspiratie bronnen? Wil jij leren van je muzikale helden? In contact komen met platenmaatschappijen en industry professionals?

Geheime liefde 2019

Lente in het oude Fort Vechten. Zaterdag 11 mei 2019

KunstRonde Vecht & Plassen

Je hart ophalen aan verschillende kunstwerken van beeldend kustenaars aan de Vecht en de Loosdrechtse Plassen. Derde weekend in mei.

Food Trek Festival

Na vier eerdere edities van Festival TREK kunnen Utrechtse Bourgondiërs ook dit jubileumjaar rekenen op de komst van het rondreizende foodfestival die door heel Nederland tourt. Van donderdag 17 tot en met maandag 21 mei kunnen bezoekers in het Griftpark genieten van het gevarieerde aanbod gerechten uit de leukste mobiele keukens, theater, kleinkunst en livemuziek. Festival TREK is gratis toegankelijk, er wordt uitsluitend een vergoeding gevraagd voor een milieuvriendelijk hard-plastic festival glas. Bij de eerste bestelling betalen bezoekers hiervoor eenmalig een bijdrage van € 2,50 waarna het festival ‘glas’ bij iedere bestelling af kan worden gegeven aan de bar voor een ‘nieuw’ exemplaar.

Spring Festival

is een internationaal festival voor podiumkunsten dat elke lente in Utrecht neerstrijkt. Van donderdag 16 t/m zaterdag 25 mei 2019 vindt de zesde editie van SPRING plaats. Tien dagen lang laat SPRING Utrechters kennis maken met en raken door gedurfde hedendaagse theatermakers en choreografen uit dertien verschillende landen. SPRING doet dat niet alleen door voorstellingen in de Utrechtse theaters te programmeren maar ook door op (onverwachte) openbare plekken zichtbaar te zijn.

BEZOEK DE REGIO UTRECHT!

Het hele jaar door zijn er allerlei leuke activiteiten in de regio Utrecht. Alles op de voet volgen? Kijk op één van deze websites:
Amersfoort: vvvamersfoort.nl
Baarn: vorstelijkbaarn.nl
Gooi & Vecht: vvvgooivecht.nl
Kromme Rijnstreek: vvvkrommerijnstreek.nl
Lopik: lopiknatuurlek.nl
Utrechtse Heuvelrug: opdeheuvelrug.nl
Utrecht: bezoek-utrecht.nl
Vianen: vrijstadvianen.nl
Woerden: beleefwoerden.nl
IJsselstein: uitinijsselstein.nl