Direct naar de contentDirect naar de footer
Slecht 10 km van de stad Utrecht!
Slecht 10 km van de stad Utrecht!

HEERLIJK EROPUIT! - ACTIVITEITEN UTRECHT

Tal van uitstapjes binnen handbereik. Maak uw city trip naar de stad Utrecht compleet met 1 van de vele onderstaande activiteiten:

UITJES/ ACTIVITEITEN REGIO UTRECHT

Veggie World

29 februari en 1 maart 2020 te Jaarbeurs Utrecht

Tweetakt Festival

27 maart t/m 14 juni op alle zon- en feestdagen Festival Tweetakt in Utrecht is een kunstenfestival voor iedereen! Met theater- en dansvoorstellingen, muziekoptredens, beeldende kunst, interactieve installaties en meer. Door jonge talenten en ervaren makers, uit Utrecht, uit Nederland en België, maar ook van ver daarbuiten. En geschikt voor alle leeftijden, van kleuters tot jongeren tot opa’s en oma’s. Festival Tweetakt 2020 vindt plaats op drie plekken: op de Neude en in de theaters van 27 maart tot en met 12 april en op Fort Ruigenhoek van 29 maart tot en met 14 juni op alle zon- en feestdagen.

Central Park festival

23 mei 2020. Het festival verwelkomt in 2020 onder andere Kensington, De Staat, Chef’Special, Nielson, DI-RECT en Kraantje Pappie. Kensington is Nederlands succesvolste rockband van het moment.

Geraniummarkt Wijk bij Duurstede,

2 mei 2020 is de jaarlijkse Geranium & Groenmarkt in Wijk bij Duurstede: een rijk aanbod aan planten en aanverwante artikelen in de historische binnenstad van Wijk bij Duurstede: potplanten, éénjarigen, hanging baskets, etc. De markt vindt plaats op de Markt.

Food Trek Festival

Na vijfde editie van Festival TREK kunnen Utrechtse Bourgondiërs ook dit jubileumjaar rekenen op de komst van het rondreizende foodfestival die door heel Nederland tourt.

Spring Festival

Van donderdag 14 t/m zaterdag 23 mei 2020 vindt de zesde editie van SPRING plaats, een internationaal festival voor podiumkunsten dat elke lente in Utrecht neerstrijkt. Tien dagen lang laat SPRING Utrechters kennis maken met en raken door gedurfde hedendaagse theatermakers en choreografen uit dertien verschillende landen. SPRING doet dat niet alleen door voorstellingen in de Utrechtse theaters te programmeren maar ook door op (onverwachte) openbare plekken zichtbaar te zijn.

Dance Behind the wall festival

Zaterdag 6 juni 2020 Vier met ons het 5-jarig jubileum in de Stadshaven van Wijk bij Duurstede. Deephouse, moombahton, urban, dancehall, futurehouse en electrohouse beats knallen uit de boxen tijdens Dance Behindthe Wall

Transferium Westraven (Utrecht Stad) op 10 (auto) minuten. Dichtbij maar goedkoop parkeren en binnen paar minuten in de stad Utrecht.

Trek erop uit met de fiets. Ga lekker fietsen in de uitgebreide Utrechtse Heuvelrug Bijvoorbeeld Het Amerongse Bos. Dit bos is een van de oudste bossen op de Utrechtse Heuvelrug. Het ligt op de 69 meter hoge Amerongse Berg: het hoogste punt van de Utrechtse Heuvelrug. Aan de rand van het bos liggen oude akkers met enkele gerestaureerde tabaksschuren. In een hiervan is een informatiecentrum van Utrechts Landschap gevestigd. Door het Amerongse Bos lopen tevens twee gemarkeerde wandelroutes.

Museum Route Utrecht Kennis en cultuur komen tot leven in de Utrechtse musea. Laat u verrassen door de elk unieke Utrechtse musea: onder andere Centraal Museum, Dick Bruna Huis, Domtoren, Museum Speelklok, Geldmuseum en uiteraard het Spoorwegmuseum.

Wellness: Op 1 km afstand bevindt zich Thermen en Beautygroep Houten met diverse sauna’s, zwem-stoom-bubbel- en kruidenbaden.

Utrecht: Shop tillyou drop! Op steenworp van de stad Utrecht.

Fietsen! Door het mooie landschap van de Utrechtse Heuvelrug, de bloesem maakt mooie kleuren. Voor de liefhebbers van natuur is daar de Utrechtse Heuvelrug. Deze plek is bijna niet ontdekt door mensen van buiten de regio. Daardoor ligt de Utrechtse Heuvelrug er stil en rustig bij. Hier kan je heerlijk wandelen, fietsen en kastelen spotten.

Museum Route UtrechtKennis en cultuur komen tot leven in de Utrechtse musea. Laat u verrassen door de elk unieke Utrechtse musea: onder andere Centraal Museum, Dick Bruna Huis, Domtoren, Museum Speelklok, Geldmuseum en uiteraard het Spoorwegmuseum.

Wandelen! In natuurgebied de Blauwe Kamer heeft het water van de Nederrijn vrij spel. Hierdoor is de natuur er voortdurend in beweging. Bijzonder: dit jaar is het 25 jaar geleden dat de zomerdijk is afgegraven. De Blauwe Kamer is een paradijs voor vogelliefhebbers. De vogelkijkhut biedt uitzicht over het vogelrustgebied. Regelmatig laten lepelaars, zilverreigers en aalscholvers zich zien. Wie geluk heeft, kan zelfs een visarend voor de lens krijgen. Er zijn diverse wandelroutes door het gebied, ze starten bij het infocentrum.

Een nieuwe fietsroute rijker: ‘Houten Huizen, Stenen Forten’. Met de nieuwe route van 40 km lang ontdek je al fietsend de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Nederlands grootste rijksmonument en genomineerd om op de UNESCO Werelderfgoedlijst te komen. Houten Huizen, Stenen Forten kan op verschillende manieren worden gefietst: met een brochure, digitaal met de AbelLife app en met een gids van de VVV. Met de gids zijn verschillende verkorte routes mogelijk variërend van twee tot drie uur.

BEZOEK DE REGIO UTRECHT!

Het hele jaar door zijn er allerlei leuke activiteiten in de regio Utrecht. Alles op de voet volgen? Kijk op één van deze websites:
Amersfoort: vvvamersfoort.nl
Baarn: vorstelijkbaarn.nl
Gooi & Vecht: vvvgooivecht.nl
Kromme Rijnstreek: vvvkrommerijnstreek.nl
Lopik: lopiknatuurlek.nl
Utrechtse Heuvelrug: opdeheuvelrug.nl
Utrecht: bezoek-utrecht.nl
Vianen: vrijstadvianen.nl
Woerden: beleefwoerden.nl
IJsselstein: uitinijsselstein.nl