Direct naar de contentDirect naar de footer
Slecht 10 km van de stad Utrecht!
Slecht 10 km van de stad Utrecht!

HEERLIJK EROPUIT! - ACTIVITEITEN UTRECHT

Tal van uitstapjes binnen handbereik. Maak u city trip naar de stad Utrecht compleet met 1 van de vele onderstaande activiteiten:

UITJES/ ACTIVITEITEN REGIO UTRECHT

Transferium Westraven (Utrecht Stad) op 10 (auto) minuten. Dichtbij maar goedkoop parkeren en binnen paar minuten in de stad Utrecht.

Wellness: Op 1 km afstand bevindt zich Thermen en Beautygroep Houten met diverse sauna’s, zwem-stoom-bubbel- en kruidenbaden.

Utrecht: Shop till you drop! Op steenworp van de stad Utrecht.

Beatrix Theater: ON YOUR FEET, van Gloria Estafan. Heerlijk als vanouds swingen!

Fietsen!

Door het mooie landschap van de Utrechtse Heuvelrug, de bloesem maakt mooie kleuren. Voor de liefhebbers van natuur is daar de Utrechtse Heuvelrug. Deze plek is bijna niet ontdekt door mensen van buiten de regio. Daardoor ligt de Utrechtse Heuvelrug er stil en rustig bij. Hier kan je heerlijk wandelen, fietsen en kastelen spotten.

Spoorwegmuseum

De tentoonstelling ‘Utrecht Centraal’ toont de ontwikkeling van het stationsgebied vanaf het eerste stationsgebouw in 1843 tot nu. In december wordt de nieuwe stationshal van Utrecht Centraal Station geopend. Aanleiding voor Het Spoorwegmuseum om zich te verdiepen in de historie van dit belangrijke spoorknooppunt. De tentoonstelling krijgt een plek in een oude postwagon en gaat gepaard met de presentatie van een boek over Utrecht CS. En binnenkort de Reuze panda uit China!

Museum Route Utrecht

Kennis en cultuur komen tot leven in de Utrechtse musea. Laat u verrassen door de elk unieke Utrechtse musea: onder andere Centraal Museum, Dick Bruna Huis, Domtoren, Museum Speelklok, Geldmuseum en uiteraard het Spoorwegmuseum.

Nationaal Militair Museum Soest

In het pas geopende Nationaal Militair Museum op de voormalige vliegbasis Soesterberg komen verleden, heden en toekomst van de Nederlandse krijgsmacht tot leven. Ervaar de indrukwekkende collectie.

Wandelen!

In natuurgebied de Blauwe Kamer heeft het water van de Nederrijn vrij spel. Hierdoor is de natuur er voortdurend in beweging. Bijzonder: dit jaar is het 25 jaar geleden dat de zomerdijk is afgegraven. De Blauwe Kamer is een paradijs voor vogelliefhebbers. De vogelkijkhut biedt uitzicht over het vogelrustgebied. Regelmatig laten lepelaars, zilverreigers en aalscholvers zich zien. Wie geluk heeft, kan zelfs een visarend voor de lens krijgen. Er zijn diverse wandelroutes door het gebied, ze starten bij het infocentrum.

Sushi en Asian Streetfood Festival Utrecht 6 t/m 8 september 2019

Liefhebbers van Sushi, Asian Streetfood, karaoke en ontspanningsmassages kunnen zich in september weer naar hartenlust tegoed doen aan alle Aziatische lekkernijen, zich vergapen aan het rijk gedecoreerde stadspark en genieten van het bijbehorende vermaak en een DJ die de avonden muzikaal afsluit. Tientallen foodtrucks serveren drie dagen lang een gevarieerd aanbod van de lekkerste Aziatische Streetfood gerechten in het Griftpark. Het festival is gratis toegankelijk en geschikt voor alle leeftijden.

Fortenfestival7 september t/m 15 september 2019

Het landschap van de Waterlinies in Nederland is het decor van het Fortenfestival. Het publiek kan genieten van theater, films, beeldende kunst en muziek. Op een aantal locaties in de Stelling van Amsterdam en Nieuwe Hollandse Waterlinie wordt een buitenbioscoop ingericht. Op zaterdag 14 en zondag 15 september staan de activiteiten op veel forten in het teken van het Open Monumenten Weekend. Ook forten die anders niet zijn opengesteld, zijn dan geopend voor publiek. Tijdens het Fortenfestival zijn in 10 landen meer dan 60 forten open voor publiek tijdens de Eurpean Fortress Day. Bekijk het programma op www.europeanfortressday.eu

Nederlands Filmfestival 27 september t/m 5 oktober 2019

Zodra je het Gouden Kalf in Utrecht hebt gespot weet je: het Nederlands Film Festival is weer begonnen in Utrecht. En dat is fijn, want tijdens dit festival kan je naar ontelbaar veel fijne films. Ook is dit de ultieme kans om BN’ers te strikken voor een selfie, want de stad stroomt vol met bekende (film)sterren.

Streekbierfestival, Utrecht 31 oktober t/m 3 november 2019

De 11e editie van het Streekbierfestival komt naar Utrecht. 4 dagen lang genieten van méér dan 60 Nederlands gebrouwen bieren, geschonken in 30 unieke cafés in de binnenstad van Utrecht!

In ieder café twee kunnen twee verschillende bieren geproefd worden van de deelnemende brouwerijen. In elk café staat één Nederlandse brouwerij centraal. Om het mogelijk te maken de vele bieren te proeven wordt gebruik gemaakt van proefglazen. Ook zullen in de cafés weer verschillende bierbegeleiders te nuttigen zijn.

Stippel je route uit en stel je eigen menu samen. Het biermenu is tijdens het festival verkrijgbaar in elk café en wordt een week voor het festival bekend gemaakt.

Country & Christmas Fair Kasteel de Haar, Haarzuilens 19 t/m 24 november 2019

Kom alvast in winterse sferen tijdens de 22e editie van de Country & Christmas Fair en laat je betoveren door de gezellige verlichting, de vrolijke kerstmuziek en de geur van glühwein. Kerstshoppen doe je op ons prachtige kasteelpark in de sfeervol ingerichte- en verwarmde stands; van kerstcadeaus tot lifestyle producten, tot heerlijke delicatessen.

Stomend Bierfestival Spoorwegmuseum 20 december 2019

"Jingle Bells Jingle Bells" biervrienden want op vrijdag 20 december kun je weer biertjes drinken op het mooiste station van Nederland tijdens het "Stomend Bierfestival Spoorwegmuseum"! Ontelbare lampjes, romantische kerstdecoratie en kerstbomen tot aan het plafond.

Tussen de nostalgische treinen door hoor je het knisperen van schaatsen op het ijs en geniet je van een betoverend museum in kerstsfeer, samen met vrienden, collega's of fijne buurtjes. Lekker ontspannen de kerstvakantie in luiden op de tonen van stomende live jazzmuziek, genietend van bruisende biertjes uit alle windstreken, ben er bij, proost!

Een nieuwe fietsroute rijker: ‘Houten Huizen, Stenen Forten’.

Met de nieuwe route van 40 km lang ontdek je al fietsend de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Nederlands grootste rijksmonument en genomineerd om op de UNESCO Werelderfgoedlijst te komen. Houten Huizen, Stenen Forten kan op verschillende manieren worden gefietst: met een brochure, digitaal met de AbelLife app en met een gids van de VVV. Met de gids zijn verschillende verkorte routes mogelijk variërend van twee tot drie uur.

BEZOEK DE REGIO UTRECHT!

Het hele jaar door zijn er allerlei leuke activiteiten in de regio Utrecht. Alles op de voet volgen? Kijk op één van deze websites:
Amersfoort: vvvamersfoort.nl
Baarn: vorstelijkbaarn.nl
Gooi & Vecht: vvvgooivecht.nl
Kromme Rijnstreek: vvvkrommerijnstreek.nl
Lopik: lopiknatuurlek.nl
Utrechtse Heuvelrug: opdeheuvelrug.nl
Utrecht: bezoek-utrecht.nl
Vianen: vrijstadvianen.nl
Woerden: beleefwoerden.nl
IJsselstein: uitinijsselstein.nl