Direct naar de contentDirect naar de footer

Fietsen

De omgeving leent zich ook prima voor een fietstocht met aansluitend een lekkere kop thee bij Theehuis Rhijnauwen. Na een heerlijke dag buiten kunt u nagenieten in een van onze luxe kamers. Klik hier voor meer informatie over onze fietsarrangementen.

Deze zomer: Fietsroute Houten Huizen, Stenen Forten

Met deze route van 40 km lang ontdek je al fietsend de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Nederlands grootste rijksmonument en genomineerd om op de UNESCO Werelderfgoedlijst te komen.

Het initiatief voor deze Nieuwe Hollandse Waterlinie fietsroute dwars door de stad Utrecht en omgeving is gekomen van vrijwilligers van het Kenniscentrum Waterlinies. Samen met de gemeente, provincie en Utrecht Marketing is de route mogelijk gemaakt. Houten Huizen, Stenen Forten leidt fietsers over een inundatiedijk langs de vele Utrechtse Forten, waaronder het dorpje op Fort Blauwkapel, dwars door de verboden kringen en langs de houten kringenwetwoningen. Rond een fort mocht namelijk binnen een straal van 1 kilometer alleen in hout worden gebouwd. Dit is bepaald in de Kringenwet die tot 1963 van toepassing was en daarom is het oosten van Utrecht ook zo prachtig groen gebleven. De route gaat langs unieke horecagelegenheden die allemaal wel iets met de Nieuwe Hollandse Waterlinie te maken hebben. Ook is een bezoek aan het Waterliniemuseum op Fort bij Vechten en de Botanische Tuinen op Fort Hoofddijk is mogelijk.

Onze receptie heeft voor u verschillende fietsroutes klaar liggen maar kijk op de website van Bezoek Utrecht voor wat eerste ideeën..