Direct naar de contentDirect naar de footer
;

Activiteiten Utrecht

Tal van uitstapjes binnen handbereik. Maak u city trip naar de stad Utrecht compleet met 1 van de vele onderstaande activiteiten:

UITJES/ ACTIVITEITEN REGIO UTRECHT

Transferium Westraven(Utrecht Stad) op 10 (auto) minuten. Dichtbij maar goedkoop parkeren en binnen paar minuten in de stad Utrecht.

Wellness: Op 1 km afstand bevindt zich Thermen en Beautygroep Houten met diverse sauna’s, zwem-stoom-bubbel- en kruidenbaden.

Utrecht: Shop till you drop! Op steenworp van de stad Utrecht.

Beatrix Theater: ON YOUR FEET, van Gloria Estafan. Heerlijk als vanouds swingen!

Fietsen!

Door het mooie landschap van de Utrechtse Heuvelrug, de bloesem maakt mooie kleuren. Voor de liefhebbers van natuur is daar de Utrechtse Heuvelrug. Deze plek is bijna niet ontdekt door mensen van buiten de regio. Daardoor ligt de Utrechtse Heuvelrug er stil en rustig bij. Hier kan je heerlijk wandelen, fietsen en kastelen spotten.

Spoorwegmuseum

De tentoonstelling ‘Utrecht Centraal’ toont de ontwikkeling van het stationsgebied vanaf het eerste stationsgebouw in 1843 tot nu. In december wordt de nieuwe stationshal van Utrecht Centraal Station geopend. Aanleiding voor Het Spoorwegmuseum om zich te verdiepen in de historie van dit belangrijke spoorknooppunt. De tentoonstelling krijgt een plek in een oude postwagon en gaat gepaard met de presentatie van een boek over Utrecht CS. En binnenkort de Reuze panda uit China!

Museum Route Utrecht

Kennis en cultuur komen tot leven in de Utrechtse musea. Laat u verrassen door de elk unieke Utrechtse musea: onder andere Centraal Museum, Dick Bruna Huis, Domtoren, Museum Speelklok, Geldmuseum en uiteraard het Spoorwegmuseum.

Nationaal Militair Museum Soest

In het pas geopende Nationaal Militair Museum op de voormalige vliegbasis Soesterberg komen verleden, heden en toekomst van de Nederlandse krijgsmacht tot leven. Ervaar de indrukwekkende collectie.

Wandelen!

In natuurgebied de Blauwe Kamer heeft het water van de Nederrijn vrij spel. Hierdoor is de natuur er voortdurend in beweging. Bijzonder: dit jaar is het 25 jaar geleden dat de zomerdijk is afgegraven. De Blauwe Kamer is een paradijs voor vogelliefhebbers. De vogelkijkhut biedt uitzicht over het vogelrustgebied. Regelmatig laten lepelaars, zilverreigers en aalscholvers zich zien. Wie geluk heeft, kan zelfs een visarend voor de lens krijgen. Er zijn diverse wandelroutes door het gebied, ze starten bij het infocentrum.

Open Tuinen dag

Op zaterdag 30 juni 2018 vindt de zesde Open Tuinendag Utrecht plaats. Zo’n veertig particuliere tuinen en pandhoven in de Utrechtse binnenstad, waarvan de meeste niet openbaar toegankelijk zijn, openen eenmalig hun poorten voor het publiek.

Soesterberg Flight Event 25 en 26 augustus 2018

Tijdens dit grote publieksevenement ontdekken bezoekers de ontwikkeling van de luchtvaart. Bij elkaar zullen zo’n 20-25 vliegtuigen vliegend te zien zijn, die vanaf het gras bij de naast het NMM gelegen zweefvliegclub starten en landen. Daarnaast is er een static show waarbij meer (voormalig) vliegend materieel uit het depot van het museum te bewonderen zal zijn.
Lief festival 1 september 2018.
Kom naar de stadstuin van Utrecht, waar men wordt geprikkeld en ondergedompeld om het plezier van het leven te vieren. Laat je betoveren. Want voor Lief Festival 2018 geldt: Hoe verder weg, hoe dichterbij het ligt.

Open Monumenten dag 8 september 2018

Utrecht in Europa, en Europa in Utrecht. Dat wordt het uitgangspunt voor Open Monumentendag 2018. We sluiten daarmee aan bij het Europese Jaar van het Cultureel Erfgoed waarbij in heel Europa wordt stilgestaan bij de gemeenschappelijke geschiedenis en het culturele erfgoed van het continent.

Tropisch Vlinderfestival Dagelijks t/m 16 september 2018

De Botanische Tuinen en het Science Park in Utrecht zijn in de zomermaanden weer omgetoverd tot het Tropische Vlinderfestival. De tuinen bij Fort Hoofddijk staan in deze tijd mooi in bloei en in de speciaal ingerichte kas kunt vlinders bewonderen uit bijvoorbeeld Midden- en Zuid-Amerika, Azië, Afrika en Australië.

Mondriaanfietsroute VVV Amersfoort 1 mei 2018 tot en met 30 november 2018

Wegens meimaand fietsmaand is er de komende tijd, ook na mei nog, een fietsroute georganiseerd door Amersfoort met als thema “100 jaar de Stijl, langs sporen van de Stijl en de Amsterdamse school”. De Stijl is een kunstbeweging vernoemd naar het tijdschrift De Stijl dat in 1917 is opgericht. Tijdens de fietstocht komt u langs het Mondriaanhuis en het Rietveldpaviljoen, maar ook langs indrukwekkende villa’s die door Rietveld zijn ontworpen. Mondriaan en Rietveld waren beiden leden van het tijdschrift.

Kleurrijk uit in Wijk 1 september 2018

Wijk bij Duurstede wordt deze dag omgetoverd tot een knallend festival. Het is de officiële opening van culturele seizoen. U kunt naast veel gezelligheid een multiculturele markt, informatiemarkt, verschillende acts en heerlijke hapjes en drankjes verwachten

Nederlands Film Festival

Van 27 tot en met 5 oktober 2018 vindt de 37e editie van het Nederlands Film Festival (NFF) plaats. Tijdens deze dagen is Utrecht de filmhoofdstad van Nederland, waar de Nederlandse film het erepodium krijgt dat het verdient. Films van kort tot lang, van arthouse tot mainstream, van analoog tot digitaal. Speelfilms, documentaires, animaties, korte films, televisiedrama’s én evenementen voor jong en oud.

Streekbierfestival 5 - 6 november 2017

De herfsteditie van het Streekbierfestival staat in het teken van de Utrechtse bierbrouwers. Tijdens het festival kun je kennis maken met Utrechtse brouwerijen en hun lekkerste bieren uit de provincie.


Eurospoor 2018 9 en 10 november 2018

Modeltreinen en alles wat daarmee te maken heeft. Daar draait het om op Eurospoor. 50 Schitterende modelbanen van spoorclubs uit binnen- en buitenland worden er getoond, tot in detail nagebouwd. Met bewegende delen in het landschap, zoals echt rijdende auto’s, huizen mét echte interieurs en ledverlichting, machines die graven, modelfiguren die matten kloppen, bewegende deuren en nog veel meer.

BEZOEK DE REGIO UTRECHT!

Het hele jaar door zijn er allerlei leuke activiteiten in de regio Utrecht. Alles op de voet volgen? Kijk op één van deze websites:
Amersfoort: vvvamersfoort.nl
Baarn: vorstelijkbaarn.nl
Gooi & Vecht: vvvgooivecht.nl
Kromme Rijnstreek: vvvkrommerijnstreek.nl
Lopik: lopiknatuurlek.nl
Utrechtse Heuvelrug: opdeheuvelrug.nl
Utrecht: bezoek-utrecht.nl
Vianen: vrijstadvianen.nl
Woerden: beleefwoerden.nl
IJsselstein: uitinijsselstein.nl