Skip to contentSkip to footer

HEERLIJK EROPUIT! - ACTIVITEITEN UTRECHT

Tal van uitstapjes binnen handbereik. Maak u city trip naar de stad Utrecht compleet met 1 van de vele onderstaande activiteiten:

UITJES/ ACTIVITEITEN REGIO UTRECHT

Transferium Westraven(Utrecht Stad) op 10 (auto) minuten. Dichtbij maar goedkoop parkeren en binnen paar minuten in de stad Utrecht.

Wellness: Op 1 km afstand bevindt zich Thermen en Beautygroep Houten met diverse sauna’s, zwem-stoom-bubbel- en kruidenbaden.

Utrecht: Shop till you drop! Op steenworp van de stad Utrecht.

Beatrix Theater: ON YOUR FEET, van Gloria Estafan. Heerlijk als vanouds swingen!

Fietsen!

Door het mooie landschap van de Utrechtse Heuvelrug, de bloesem maakt mooie kleuren. Voor de liefhebbers van natuur is daar de Utrechtse Heuvelrug. Deze plek is bijna niet ontdekt door mensen van buiten de regio. Daardoor ligt de Utrechtse Heuvelrug er stil en rustig bij. Hier kan je heerlijk wandelen, fietsen en kastelen spotten.

Spoorwegmuseum

De tentoonstelling ‘Utrecht Centraal’ toont de ontwikkeling van het stationsgebied vanaf het eerste stationsgebouw in 1843 tot nu. In december wordt de nieuwe stationshal van Utrecht Centraal Station geopend. Aanleiding voor Het Spoorwegmuseum om zich te verdiepen in de historie van dit belangrijke spoorknooppunt. De tentoonstelling krijgt een plek in een oude postwagon en gaat gepaard met de presentatie van een boek over Utrecht CS. En binnenkort de Reuze panda uit China!

Museum Route Utrecht

Kennis en cultuur komen tot leven in de Utrechtse musea. Laat u verrassen door de elk unieke Utrechtse musea: onder andere Centraal Museum, Dick Bruna Huis, Domtoren, Museum Speelklok, Geldmuseum en uiteraard het Spoorwegmuseum.

Nationaal Militair Museum Soest

In het pas geopende Nationaal Militair Museum op de voormalige vliegbasis Soesterberg komen verleden, heden en toekomst van de Nederlandse krijgsmacht tot leven. Ervaar de indrukwekkende collectie.

Wandelen!

In natuurgebied de Blauwe Kamer heeft het water van de Nederrijn vrij spel. Hierdoor is de natuur er voortdurend in beweging. Bijzonder: dit jaar is het 25 jaar geleden dat de zomerdijk is afgegraven. De Blauwe Kamer is een paradijs voor vogelliefhebbers. De vogelkijkhut biedt uitzicht over het vogelrustgebied. Regelmatig laten lepelaars, zilverreigers en aalscholvers zich zien. Wie geluk heeft, kan zelfs een visarend voor de lens krijgen. Er zijn diverse wandelroutes door het gebied, ze starten bij het infocentrum.

27 april KONINGSGDAGen uiteraard Koningsnacht, heerlijk slenteren langs de kraampjes.

Elfia, Kasteel de Haar

Op 21 en 22 april vindt de 26e editie van het grootste fantasy en kostuum evenement van Europa plaats Elfia. Elfia staat garant voor duizenden flamboyant verklede bezoekers en een programma vol expressieve workshops, lezingen, muzikale optredens en zinderende shows. In Elfia ben je wie je bent, maar het fantastische is: je kan ook zijn wie je wilt zijn. Een engel of een duivel; een fee of een kwaadaardige prinses; een romantische piraat of een goddelijk wezen. Alles is mogelijk en jouw dromen kunnen uitkomen.

Geheime liefde 2018

Lente in het oude Fort Vechten. Zaterdag 12 mei 2018

KunstRonde Vecht & Plassen

Je hart ophalen aan verschillende kunstwerken van beeldend kustenaars aan de Vecht en de Loosdrechtse Plassen. Zaterdag 19 mei, Zondag 20 mei, Maandag 21 mei 2018

Food Trek Festival

Na vier eerdere edities van Festival TREK kunnen Utrechtse Bourgondiërs ook dit jubileumjaar rekenen op de komst van het rondreizende foodfestival die door heel Nederland tourt. Vandonderdag 17 tot en met maandag 21 meikunnen bezoekers in het Griftpark genieten van het gevarieerde aanbod gerechten uit de leukste mobiele keukens, theater, kleinkunst en livemuziek. Festival TREK is gratis toegankelijk, er wordt uitsluitend een vergoeding gevraagd voor een milieuvriendelijk hard-plastic festival glas. Bij de eerste bestelling betalen bezoekers hiervoor eenmalig een bijdrage van € 2,50 waarna het festival ‘glas’ bij iedere bestelling af kan worden gegeven aan de bar voor een ‘nieuw’ exemplaar.

Spring Festival

is een internationaal festival voor podiumkunsten dat elke lente in Utrecht neerstrijkt. Van donderdag 17 t/m zaterdag 26 mei 2018 vindt de zesde editie van SPRING plaats. Tien dagen lang laat SPRING Utrechters kennis maken met en raken door gedurfde hedendaagse theatermakers en choreografen uit dertien verschillende landen. SPRING doet dat niet alleen door voorstellingen in de Utrechtse theaters te programmeren maar ook door op (onverwachte) openbare plekken zichtbaar te zijn.

Foodfestival BonAppetito Imkerspark Houten

Op vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 juni in het Imkerspark in Houten. Diverse restaurants, tientallen foodtrucks en verschillende marktkramen presenteren hun mooiste en lekkerste gerechten. Puur, verrassend en gevarieerd, geïnspireerd door verre streken en regionale ontdekkingen. Daarnaast bieden we allerlei workshops en demonstraties aan voor jong en oud.

Voor kinderen tot vier jaar is er een waar kinderparadijs met knutseltafels, een heuse ballenbal en twee springkussens. Er zijn fietsjes en andere attributen om mee te spelen en de pedagogisch medewerkers (van Kids Lodge) geven peuterdans. Voor de grotere kids (vanaf 5 jaar) zijn er diverse workshops te volgen. De kinderen kunnen pizza’s maken, cupcakes versieren, pannenkoeken maken en zelf leren ijs maken. Voor de sportieve kinderen bieden we een workshop kangoojump. Een compleet programma voor jong en oud.

Beleef Italië in Utrecht van 1 t/m 3 juni 2018 op Kasteel de Haar

Meer dan 200 koks, kunstenaars, artiesten, wijnimporteurs en andere Italië-specialisten laten je het beste van Italië beleven. Kom La Dolce Vita zien en proeven bij Kasteel de Haar!

Open Tuinen dag

Op zaterdag 30 juni 2018 vindt de zesde Open Tuinendag Utrecht plaats. Zo’n veertig particuliere tuinen en pandhoven in de Utrechtse binnenstad, waarvan de meeste niet openbaar toegankelijk zijn, openen eenmalig hun poorten voor het publiek.

Soesterberg Flight Event 25 en 26 augustus 2018

Tijdens dit grote publieksevenement ontdekken bezoekers de ontwikkeling van de luchtvaart. Bij elkaar zullen zo’n 20-25 vliegtuigen vliegend te zien zijn, die vanaf het gras bij de naast het NMM gelegen zweefvliegclub starten en landen. Daarnaast is er een static show waarbij meer (voormalig) vliegend materieel uit het depot van het museum te bewonderen zal zijn.

Open Monumenten dag 8 september 2018

Utrecht in Europa, en Europa in Utrecht. Dat wordt het uitgangspunt voor Open Monumentendag 2018. We sluiten daarmee aan bij het Europese Jaar van het Cultureel Erfgoed waarbij in heel Europa wordt stilgestaan bij de gemeenschappelijke geschiedenis en het culturele erfgoed van het continent.

Eurospoor 2018 9 en 10 november 2018

Modeltreinen en alles wat daarmee te maken heeft. Daar draait het om op Eurospoor. 50 Schitterende modelbanen van spoorclubs uit binnen- en buitenland worden er getoond, tot in detail nagebouwd. Met bewegende delen in het landschap, zoals echt rijdende auto’s, huizen mét echte interieurs en ledverlichting, machines die graven, modelfiguren die matten kloppen, bewegende deuren en nog veel meer.

AKTIVITEITEN UTRECHTSE HEUVELRUG

06 MEI meer

Houdringe en haar eiken

Utrechts Landschap organiseert op deze zondag een wandelexcursie over Landgoed Houdringe.

02 JUN meer

Een wandeling door heden en verleden van Maarn

Wist u dat het huidige dorp Maarn is ontstaan vanwege zandafgraving? Dat in die tijd de hele omgeving vooral uit heide bestond? De zandgronden zijn heel bepalend voor geweest.

BEZOEK DE REGIO UTRECHT!

Het hele jaar door zijn er allerlei leuke activiteiten in de regio Utrecht. Alles op de voet volgen? Kijk op één van deze websites:
Amersfoort: vvvamersfoort.nl
Baarn: vorstelijkbaarn.nl
Gooi & Vecht: vvvgooivecht.nl
Kromme Rijnstreek: vvvkrommerijnstreek.nl
Lopik: lopiknatuurlek.nl
Utrechtse Heuvelrug: opdeheuvelrug.nl
Utrecht: bezoek-utrecht.nl
Vianen: vrijstadvianen.nl
Woerden: beleefwoerden.nl
IJsselstein: uitinijsselstein.nl